Vi planterade morötter i våras och skördade flera kilon under hösten. Idag förvandlade vi de sista morötterna till Leilas Carrot n' Ginger Cupcakes. Mina assistenter hjälpte mig att tvätta de små, små morötterna som fanns kvar i kylskåpet och det blev bitmärken i många av dem under processen.
 |
Från nyttigt... |
 |
...till gott
Receptet är från Leila Lindholms bok "A
Piece of cake".
ca 12
cupcakes
3ekologiska
ägg 3dl strösocker 3dl vetemjöl 1tsk
vaniljsocker 3tsk
bakpulver 1nypa salt 1½tsk malen kanel 1tsk kardemumma 2tsk malen ingefära 1½dl solrosolja 4½dl rårivna morötter 100g valnötter
Cream cheese lime frosting 60g mjukt smör 5dl florsocker 1tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100g philadelphiaost
valnötter till garnering
1. Sätt ugnen på 175grader 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i
äggsmeten4. Tillsätt solrosolja, rårivna
morötter och mycket grovt hackade valnötter5. Placera ut pappersformar i en muffinsform och fyll
formarna tll 2/3 med smet 6. Grädda i
mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.
Frosting1. Rör
smör, florsocker, vaniljssocker, rivet limeskal och philadelphiaost
krämigt. 2. Bred frostingen över
cupcakesen och garnera med valnöt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar