2011-11-09

Från morot till cupcake

Vi planterade morötter i våras och skördade flera kilon under hösten. Idag förvandlade vi de sista morötterna till Leilas Carrot n' Ginger Cupcakes. Mina assistenter hjälpte mig att tvätta de små, små morötterna som fanns kvar i kylskåpet och det blev bitmärken i många av dem under processen.  
Från nyttigt...

...till gott


Receptet är från Leila Lindholms bok "A Piece of cake".

ca 12 cupcakes

3ekologiska ägg

3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1nypa salt
1½tsk malen kanel
1tsk kardemumma
2tsk malen ingefära
1½dl solrosolja
4½dl rårivna morötter
100g valnötter

Cream cheese lime frosting

60g mjukt smör

5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphiaost

valnötter till garnering

1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner
i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och
mycket grovt hackade valnötter
5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
och fyll formarna tll 2/3 med smet

6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.

Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljssocker, rivet limeskal
och philadelphiaost krämigt.

2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar